A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Pályázatok

Együtt a munkavállalásért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
GINOP 5.1.5-16-2017-00006

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

A projekt célcsoportjába azok a regisztrált álláskereső személyek, akik:

  • akik 25 év alattiak,
  • vagy alacsony (ISCED 1-2.) iskolai végzettségűek,
  • vagy elavult (munkaerőpiacon nem hasznosítható vagy a bevonást megelőzően 15 évvel megszerzett) szakképesítéssel rendelkeznek,
  • vagy 50 év felettiek,
  • vagy a gyermekgondozást, családtag ápolását követően kívánnak visszatérni a munkaerőpiacra

Továbbá részt vehetnek a projektben azok a személyek is, akik közvetítést kérőként nyilvántartottak, vagy inaktívak, és programba vonásuk érdekében szolgáltatáskérőként kérik nyilvántartásba vételüket. A projektbe a lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal Foglalkoztatási Osztálya irányíthatja az érdeklődőket.

A nagyságrendileg 786,6 millió forintos forrásból megvalósuló GINOP 5.1.5-16-2017-00006 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a célcsoportba tartozó személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A programot a Karrier Szakmai Diáksegítő Egyesület a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a FEPIH Felnőttképzési, Pedagógiai és Humán Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság négy fős konzorciuma valósítja meg, a Szabolcs Megyei Kormányhivatallal együttműködésben. A projektbe több mint 10 497 fő bevonását tervezzük 2020. augusztus 30-ig.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület ügyfélfogadási helyszínei az alábbi címeken érhetők el:

  • 4600 Kisvárda, Szent László utca 43.
  • 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 3.
  • 4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 7.
  • 4300 Nyírbátor, Édesanyák útja 7.
  • 4800 Vásárosnamény, Bartók Béla út 20.

A projektbe irányítást követően minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás, pszichológiai tanácsadás, szociális információ nyújtás, egyéni állásfeltárás és elhelyezés, motivációs csoportos foglalkozás személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás, munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás, álláskeresési technikák oktatása, munkaerő-piaci mentori szolgáltatás, pályatanácsadás, vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A projekt kiemelt célja továbbá a bevont személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezésének elősegítése, melynek érdekében széles körű munkaadói kapcsolatok kialakítására, és a célcsoporttagok egyéni igényeinek megfelelő állások feltárására törekszünk, az elhelyezkedést támogató szolgáltatások biztosítása mellett.

További tájékoztatás a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület irodavezetőjétől, Balláné Antalóczi Anitától kérhető a ballane.anita@mpme.hu e-mail címen, vagy a +36-30/248-9814 telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok