A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Pályázatok

Együtt a munkavállalásért Békés megyében
GINOP 5.1.5-16-2017-00001

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

A projekt célcsoportjába azok a regisztrált álláskereső személyek, akik:

  • akik 25 év alattiak,
  • vagy alacsony (ISCED 1-2.) iskolai végzettségűek,
  • vagy elavult (munkaerőpiacon nem hasznosítható vagy a bevonást megelőzően 15 évvel megszerzett) szakképesítéssel rendelkeznek,
  • vagy 50 év felettiek,
  • vagy a gyermekgondozást, családtag ápolását követően kívánnak visszatérni a munkaerőpiacra

Továbbá részt vehetnek a projektben azok a személyek is, akik közvetítést kérőként nyilvántartottak, vagy inaktívak, és programba vonásuk érdekében szolgáltatáskérőként kérik nyilvántartásba vételüket. A projektbe a lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal Foglalkoztatási Osztálya irányíthatja az érdeklődőket.

A nagyságrendileg 277,29 millió forintos forrásból megvalósuló GINOP 5.1.5-16-2017-00001 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Békés megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a célcsoportba tartozó személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A programot a Ösvény Esélynövelő Alapítvány, és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület két fős konzorciuma valósítja meg, a Békés Megyei Kormányhivatallal együttműködésben. A projektbe több mint 3 698 fő bevonását tervezzük 2020. augusztus 30-ig.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület ügyfélfogadási helyszínei az alábbi címeken érhetők el:

  • 5600 Békéscsaba, Kinizsi utca 3. III. emelet
  • 5700 Gyula, Ady Endre u. 8.
  • 5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány utca 42.
  • 5900 Orosháza , Kossuth u. 6-8.
  • 5540 Szarvas, Szabadság út 25-27.

A projektbe irányítást követően minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás, pszichológiai tanácsadás, szociális információ nyújtás, egyéni állásfeltárás és elhelyezés, motivációs csoportos foglalkozás személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás, munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás, álláskeresési technikák oktatása, munkaerő-piaci mentori szolgáltatás, pályatanácsadás, vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A projekt kiemelt célja továbbá a bevont személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezésének elősegítése, melynek érdekében széles körű munkaadói kapcsolatok kialakítására, és a célcsoporttagok egyéni igényeinek megfelelő állások feltárására törekszünk, az elhelyezkedést támogató szolgáltatások biztosítása mellett.

További tájékoztatás a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület vezető szakértőjétől, Zuba Nikolettől kérhető a zuba.nikolett@mpme.hu e-mail címen, vagy a +36 30/244-7926-as telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok